Nieuw! Bijenkastlucht

Zoals de meesten van jullie wellicht weten, ben ik naast voetreflextherapeut ook hobby imker en apitherapeut. En combineer ik beide geneeswijzen binnen mijn praktijk. Nu ga ik dit voorjaar met collega Imker Anko van der Laar samenwerken om ook bijenkastlucht aan te kunnen bieden tijdens mijn behandelingen. We zijn achter de schermen druk bezig met alle voorbereidingen!

Bijenkastlucht wat is het precies en hoe werkt het?

Bijenkastlucht therapie is een unieke vorm van behandeling die gebaseerd is op de heilzame werking van de vluchtige stoffen uit verschillende bijenproducten. Denk hierbij aan o.a. aan honing, propolis, bijenwas, pollen, koninginnegelei. Bijenkastlucht bevat de volgende stoffen zoals:

  • etherische olien
  • flavonoiden
  • organische zuren
  • feromonen
  • verhoogd CO2 gehalte
  • en andere stoffen die door de bijen geproduceerd worden

De bijenkast herbergt een schat aan natuurlijke elementen die een positieve invloed hebben op onze gezondheid. Bovenstaande bijenproducten bevatten een complexe mix van natuurlijke stoffen die bekend staan om hun heilzame eigenschappen. De vluchtige stoffen, die vrijkomen uit deze producten, dragen bij aan de zuivering van de lucht in de omgeving van de bijenkast. Deze stoffen kunnen een kalmerend en helend effect hebben op ons lichaam en onze geest.

Bijenkastlucht therapie is heel goed inzetbaar bij mensen met allerlei longaandoeningen denk hierbij aan: Long-covid, COPD, Astma, maar ook hooikoorts, chronische hoofdpijn en sinusitis, depressiviteit.

De Behandeling:

De behandeling werkt als volgt. Je maakt eerst een afspraak bij mij in de praktijk waar ik een uitgebreide anamnese bij je afneem. (ook i.v.m. allergieën) Als daaruit blijkt dat je baat kan hebben bij bijenkastlucht maken we een afspraak bij Anko en gaan eerst samen een test behandeling starten van tien minuten. (Dit om eventueel allergie tegen bijenkastlucht uit te sluiten) Daarna gaan we samen kijken hoe vaak een bijenkastlucht behandeling nodig zou zijn conform de al lopende behandelingen. Tijdens de bijenkastluchtbehandeling heb je niet actief contact met de bijen zelf. Je zit volledig achter een glazen raam, dus angst voor bijen is totaal overbodig en niet nodig! Het bijenkastlucht apparaat is aangesloten op 1 van de bijenkasten. Daar zit een luchtslang aan vast die aangesloten is aan een mondmasker en die je dan op krijgt gedurende de behandeling. Je krijgt je eigen mondmasker deze kun je na reinigen 10 keer gebruiken.

Het Bee cura bijentherapie apparaat
De werking van het Bee cura apparaat.
De bijenkastlucht therapie vindt plaats in deze mooie bijenstal te Vriezenveen.

Ervaringen van mensen die al bijenkastlucht ervaren hebben

Mensen zijn heel enthousiast, ervaren minder klachten en hebben het gevoel meer longinhoud te hebben, meer energie en voelen zich beter in alle opzichten! Hou mijn website in de gaten. Zodra we kunnen starten met de behandelingen laat ik het jullie weten!