Neuroreflex

Wat is neuro-reflexzonetherapie?

Via het ruggenmerg, dat zich in de wervelkolom bevindt, gaan de zenuwbanen naar de organen, spieren en systemen (onder andere het ademhalingssysteem, spijsverteringssysteem en hormonaal systeem). Als er zich een blokkade op een van deze zenuwbanen bevindt, kan deze verschillende soorten klachten veroorzaken. Neuroreflexologie behandelt de reflexzones van de zenuwen op de voet. Het is een intensieve en effectieve therapie.

Hoe werkt neuro-reflexzonetherapie?

Tijdens de behandeling worden volgens een nauwkeurig systeem deze zenuwbanen bewerkt en de blokkades opgespoord. Dit gebeurt door het uitoefenen van druk (bot op bot) en die gedurende een bepaalde tijd vast te houden. Wanneer een zenuw geblokkeerd is, kan dit zeer pijnlijk zijn. Vooral de duur van de pijn tijdens het aandrukken, zegt iets over de toestand van de betreffende zenuw.

Indicaties:

-nek, rug, armen,schouder, RSI klachten, carpaal tunnel syndroom, hernia

-spijsverteringklachten, krampen

-ademhalingsklachten, aangezichtsverlamming

Doel en effect van neuro-reflexzonetherapie:

Door druk uit te oefenen op de betreffende zenuwbanen wordt de zenuw aangezet om informatie door te geven aan het zelf-herstellend vermogen van het lichaam. Hierdoor krijgt het lichaam de kans om de balans weer te herstellen. De therapie is zeer doeltreffend. In de meeste gevallen ervaren mensen na één behandeling al verbetering. Maar hoe langer de pijn aawezig is, hoe meer tijd het zal vragen om de pijn te laten verdwijnen en zijn er dus meerdere behandelingen nodig.