Vuurcupping

Cupping is een eeuwenoude Chinese techniek om Wind-koude uit te drijven. Dus met name geschikt bij heftige verkoudheidsklachten. Ook heft het bloedstagnatie en pijn op.

Hoe werkt vuurcupping?

Cupping zijn kleine glaasjes, die worden verwarmd met vuur en vervolgens op uw huid worden geplaatst. De bedoeling hiervan is om qi (levensenergie) beter te laten stromen en bloedstagnatie en pijn op te heffen. Zodra de glazen potjes op de huid terecht komen, wordt er door de warmte een vacuüm gecreëerd in het potje. Deze vacuüm trekt de huid en spierlaag naar boven. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding en betere lymfe-circulatie. Omdat deze manier heel krachtig werkt, is de duur van deze massage slechts 10 tot 15 minuten.

Bij welke klachten helpt vuurcupping?

Vuurcupping helpt goed bij hoofdpijn/migraine, schouderklachten (denk aan een frozen shoulder), armklachten, rugklachten, bij sportblessures en stress-gerelateerde spierspanningsklachten. Na behandeling kan de huid wat beurs aanvoelen en soms zie je de cups nog staan door een soort van blauwe plek. Deze verdwijnt echter na een aantal dagen vanzelf.

Voor wie is vuurcupping niet geschikt?

Deze behandeling wordt afgeraden bij zwangere vrouwen, kankerpatiënten, bij mensen die uitgeput zijn, mensen die bloedverdunners gebruiken of bij stollingsproblemen in het bloed.

glaasjes op rug vuurcupping